Vi behandler alle typer lidelser.
Herunder kan du se de typiske.

Hos Kiropraktoren Vejle har vi både en kiropraktor og en fysioterapeut tilknyttet og kan derfor tilbyde forskellige behandlinger indenfor både kiropraktik og indenfor fysioterapi. 

albue-smerter-håndleds-smerter-kiropraktor

Albue & Håndled

kiropraktor-til-børn-og-babyer

Baby & Børn

ondt i brystryg og ribben

Brystryg & Ribben

diskusprolaps-behandling-vejle

Diskusprolaps

hoftesmerter-kiropraktor-behandling

Hoftesmerter

hjælp-til-hovedpine-kiropraktor-vejle

Hovedpine & Svimmelhed

idrætsskader-kiropraktor-vejle

Idrætsskader

knæ-smerter-kiropraktor

Knæ - & Fodled

kæbesmerter-kæbeled-kiropraktor

Kæbeled

lænde-og-bækkensmerter-kiropraktor

Lænde & Bækkensmerter

lænde-og-bækkensmerter-kiropraktor

Lænde & Bækkensmerter

nakkesmerter kiropraktor

Nakkesmerter & Piskesmæld

diskusprolaps kiropraktor vejle

Pakkeforløb

Diskusprolaps & Spinalstenose

skuldersmerter-kiropraktisk-hjælp

Skuldersmerter

ældre og gigtpatienter kiropraktor

Ældre & Gigtpatienter

albue-smerter-håndleds-smerter-kiropraktor

Albue & Håndled

kiropraktor-til-børn-og-babyer

Baby & Børn

skulder-smerter-behandling-vejle

Brystryg & Ribben

diskusprolaps-behandling-vejle

Diskusprolaps

hoftesmerter-kiropraktor-behandling

Hoftesmerter

hjælp-til-hovedpine-kiropraktor-vejle

Hovedpine & Svimmelhed

idrætsskader-kiropraktor-vejle

Idrætsskader

knæ-smerter-kiropraktor

Knæ - & Fodled

kæbesmerter-kæbeled-kiropraktor

Kæbeled

lænde-og-bækkensmerter-kiropraktor

Lænde & Bækkensmerter

nakkesmerter kiropraktor

Nakkesmerter & Piskesmæld

diskusprolaps kiropraktor vejle

PAKKEFORLØB

Diskusprolaps & Spinalstenose

skuldersmerter-kiropraktisk-hjælp

Skuldersmerter

ældre og gigtpatienter kiropraktor

Ældre & Gigtpatienter

Behandling af Albue & Håndled smerter

Tennis- og golfalbue er de mest almindelige gener fra albuen. Tennisalbue, som giver smerter på ydersiden af albuen, er den hyppigste. Golfalbue giver smerter på indersiden af albuen. Fælles for dem begge, skyldes smerterne ofte en overbelastning af muskulaturen omkring albuen. De fleste smerter fra håndled og fingre kan ligeledes skyldes overbelastning, fx musearm.

Hvis der opleves smerter, snurren/udstråling fra håndled til håndflade og fingre, specielt tommelfinger, kan dette skyldes karpaltunnelsyndrom. Smerter i albue og hånd kan også stamme fra nakke og skulderregionen. Kiropraktoren kan i de fleste tilfælde afhjælpe. 

Læs mere om albue og håndled her. 

Behandling af Baby & Børn

Babyer kan i nogle tilfælde blive udsat for ekstra belastning under graviditet og fødsel, det kan medføre at nakke, ryg og bækken er blevet påvirket.
Nedenfor ses et udpluk af symptomer der kan være relateret til muskler og led, her kan kiropraktoren hjælpe og rådgive:

  • Kolik lignende symptomer
  • Skævt eller fladt baghoved
  • Farvoritside
  • Banan/C-form af kroppen
  • Presse hoved og krop bagover (flitsbuetendens)
  • Problemer med ryg- og mave-leje
  • Forsinket motorisk udvikling
Behandlingen er nøje afstemt og yderst blid. Hvis babyens gener falder udenfor kiropraktorens område, vil der blive henvist til egen læge eller sundhedsplejerske.

Børn tilses ofte grundet forsinket motorisk udvikling, det kan medføre problematikker op i skolealderen. Der ses i stigende grad skolebørn med smerter fra muskler og led. De fleste smerter hos større børn går over af sig selv indenfor kort tid, der anbefales dog udredning ved gentagelse.

Behandling af Brystryg & Ribben​

Spændinger mellem skulderblade/under skulderblad er yderst almindeligt og kan opstå af flere forskellige årsager. Diagnosen, der oftest bruges, er facetsyndrom og hold i ryggen. Nakke og skuldre kan have en medvirkende faktor, dertil uhensigtsmæssig holdning og stress. Øget vejrtrækningsfrekvens og besværet vejrtrækning, kan give spændinger mellem ribbenene og smerter i midtryggen, i nogle tilfælde føles smerterne dominerende fortil i brystregionen. Kiropraktoren ser mange af omtalte problemstillinger, der behandles med succes.

OBS: Ring altid 112, hvis smerterne i brystregionen er pludselige stærke smerter, med udstråling til venstre arm/kæbe/mellem skulderblade, evt. ledsaget af svimmelhed, kvalme, stakåndethed og øget svedproduktion.

 

Behandling af Diskusprolaps

Kiropraktorer er specialister indenfor området. Den offentlige sygesikring giver et stort tilskud, op til 60% (se pakkeforløb for mere information), ved behandling af prolapser i nakken og lænden. Stort set alle mennesker har en eller flere diskusprolapser på et tidspunkt i livet (mange dog uopdaget og uden smerter). En diskusprolaps eller blot en mindre udposning/protrusion (endnu ikke udviklet prolaps), kan påvirker nerven mellem to nakke- eller ryghvirvler.

Dette giver ofte udstrålende smerte og snurren i arm eller ben. Ofte overskygger de udstrålende symptomer nakke- og rygsmerten. Langt de fleste kommer sig og vender tilbage til daglige aktiviteter og arbejde. Kun i få tilfælde vil en evt. operation være sidste udvej.

Ved stærke smerter hvor vandladning eller afføring er påvirket, skal du straks henvende dig til din kiropraktor eller læge (vagtlæge udenfor normal åbningstid)

Du kan læse mere om diskusprolaps her. 

Behandling af Hoftesmerter

Smerter i hoften kan stamme fra flere strukturer. De kan komme fra selve leddet, de omkringliggende sener og muskler, ledbånd eller slimsække i relation til hofteleddet.


I den yngre del af befolkningen (under 35 år) ses oftest forstræknings- og overbelastningsskader. I nogle tilfælde kan gener fra hoften i denne aldersgruppe også skyldes en større eller mindre bygningsfejl (dysplasi).

I den voksne og ældre befolkning (over 35 år) kan smerter fra hoften endvidere skyldes slidgigt.

Du kan læse mere om hoftesmerter her. 

Behandling af Hovedpine & Svimmelhed

Hovedpine er en folkesygdom som ofte stammer fra spændinger i hovedet eller nakken. Ca. 10% af befolkningen døjer hver dag med hovedpine. Hovedpine kan ligeledes skyldes, stress, søvnbesvær, højt blodtryk og forkert medicinforbrug m.m. Nogle oplever jævnligt migræne, uden eller med aura (forvarsling fx flimren for øjnene eller kvalme). Kiropraktoren afhjælper langt de fleste hovedpiner.

Svimmelhed fornemmes som noget der drejer rundt eller vipper fra side til side. Balancen afhænger af en kombination af balanceorganet i det indre øre, synet og nerveimpulser specielt fra fodsåler og nakkens led. Der kan være flere årsager til svimmelhed, ørekrystaller i det indre øre der er på afveje, nedsat syn, nogen typer medicin, lavt blodtryk, virus på balancenerven og Menieres syndrom m.m.
Kiropraktoren kan afhjælpe eller henvise til rette behandling af ovenstående tilfælde.

Du kan læse mere om hovedpine og svimmelhed her. 

Behandling af Idrætsskader

Idrætsskader opstår enten på grund af længerevarende belastning eller ved vrid- og forstrækningsskader. I begge tilfælde kan kiropraktoren hjælpe med, at helingsprocessen forløber så optimalt som muligt. Ved den akutte skade, vrid eller forstrækning, anbefales det at følge RICE princippet. Det handler først og fremmest om at begrænse skadens omfang ved at undgå belastning, dernæst ise det skadede område i op til 15 min ad gangen med et par timers mellemrum, evt. bruge et støttebind og holde det skadede område løftet. 24-48 timer efter skaden er opstået kan behandling, forsigtigt afstemt, påbegyndes.

Behandling af Knæ & Fodled

Smerter og funktionsforstyrrelser fra knæet kan skyldes irritation eller læsion af led- og korsbånd, menisk, muskelsener og slimsække. Ofte ses andre årsager som funktionsforstyrrelser i nærliggende led, herunder fod, hofte, bækken og lænderyg, der alle kan have en medvirkende årsag til knæproblemet. Dette kaldes en kædereaktion, hvor den oprindelige årsag er at finde i en anden region af kroppen.

Smerter fra underben, ankel og fodled kan stamme fra flere strukturer. De kan komme fra selve leddet, de omkringliggende sener og muskler og ledbånd i relation til fodleddet. Typiske lidelser er, forstuvet ankel, hælspore, skinnebensbetændelse, nedsunken forfod og reduceret bevægelse af de enkelte led. Kiropraktoren kan afhjælpe de fleste lidelser.

Du kan læse mere om knæ her & du kan læse mere om fodled her. 

Behandling af Kæbeled

Problemer med kæbeleddet skyldes typisk overbelastning eller traume, evt. i form af slag mod kæben eller fx piskesmæld. Det kan give lokale symptomer som kliklyde, smerter og ømhed, at munden ikke kan åbnes højt nok eller åbner/lukker skævt. Kæben kan låse eller man kan skære tænder. Endvidere kan kæbeledsproblemer give spændinger i skuldre og nakke, hovedpiner, smerter eller susen i øret samt svimmelhed. Mange af disse symptomer kan afhjælpes med kiropraktiske behandlinger, hvor fejlfunktioner og spændinger i og omkring kæbeleddet udbedres.

Behandling af Lænde- & Bækkensmerter

80% af befolkningen vil, på et tidspunkt i deres liv, opleve smerter fra lænderyggen. De fleste, der henvender sig med lænde- og bækkensmerter, har det man kalder for uspecifikke og funktionsbetinget smerter. Andre benævnelser er hold i ryggen, facetsyndrom, hekseskud og lumbago. Ved uspecifikke smerter, kan det være svært at pege direkte på årsagen til smerterne. Trods udfordringen herved, har kiropraktoren stor succes med at behandle, øge bevægeligheden og reducere smerterne. Nerveirritation/iskias kan give smerter og ubehag i balde og ned på bagsiden af det ene ben, i sjælden tilfælde begge ben.

Bækkensmerter kan ramme alle og skyldes ofte fejlbelastning af et af bækkenleddene. Godt halvdelen af alle gravide vil opleve bækkensmerter under graviditeten. Er smerterne lokaliseret ved smilehullerne i lænden og ved skambenet er der oftest tale om bækkenløsning.

Du kan læse mere om lænde og bækkensmerter her.

Behandling af Nakkesmerter & Piskesmæld

En ud af ti mennesker oplever nakkesmerter på en given dag. Næst efter lændesmerter, er det den hyppigst årsag til henvendelse ved en kiropraktor. Nakkesmerter kan stamme fra flere strukturer. De kan komme fra selve leddet, de omkringliggende sener og muskler, ledbånd samt fra skulder- og midtrygsproblemer. Smerter fra nakken kan opstå grundet overbelastning, forkert holdning og arbejdsstilling, eller hvis man er uheldig at pådrage sig et piskesmæld.

Piskesmæld er ikke en decideret diagnose, men derimod en hændelse, der sker når hovedet bliver påvirket ved en kraftig bevægelse, først i en retning, dernæst i en anden retning. Smerter efter et piskesmæld kan optræde forsinket. Ofte er det trafikuheld, men også fald og sportsskader, der kan medføre piskesmæld. Kiropraktoren kan nænsomt afhjælpe samt rådgive og vejlede.

Du kan læse mere om nakkesmerter og piskesmæld her. 

Behandling af Diskusprolaps & Spinaltenose

Diskusprolaps i lænden (lumbalt nerverodstryk):
Til patienter, som efter diagnostisk undersøgelse vurderes til at have nerverodspåvirkning sv.t. lænden med debut inden for 3 mdr. Forløbet omfatter forundersøgelse og 3 milepælsundersøgelser efter 2, 4 og 8 uger. Derudover evt. mellemliggende konsultationer efter behov.
Diskusprolaps i nakken (cervikalt nerverodstryk):
Til patienter, som efter diagnostisk undersøgelse vurderes til at have nerverodspåvirkning sv.t. nakken med debut inden for 3 mdr. Forløbet omfatter forundersøgelse og 3 milepælsundersøgelser efter 2, 4 og 8 uger. Derudover evt. mellemliggende konsultationer efter behov.
Forsnævring omkring rygmarven (lumbal spinalstenose):
Patienter med spinalstenose har ofte længerevarende sygehistorie (anamnese) med bensmerter og reduceret gangdistance. Konservativ behandling forsøges inden evt. kirurgi i dette forløb ved stenose-symptomer, der er max 1 år. Det omfatter forundersøgelse og 2 milepælsundersøgelser efter 4 og 12 uger samt evt. konsultationer efter behov.
Hvad indgår og hvad kan forventes i forløbene?
Diagnostik inkl. overvejelser vedrørende billeddiagnostiske undersøgelser (røntgen eller MR-scanning). Monitorering af neurologiske udfald, deres udvikling og herunder eventuelt henvisning til kirurgisk vurdering. Smertehåndtering. Behandlingsindsats med henblik på at fremme bevægelighed og funktion i lænderyggen. Information om tilstanden, forventning til forløbet, prognose og eventuelt forebyggende tiltag. Vejledning i forhold til varetagelse af daglige funktioner. Kommunikation med egen læge – ved inklusion og afslutning samt ved eventuel billeddiagnostik.

Der ydes et særligt højt økonomisk tilskud fra den offentlige sygesikring, op til 60% for alle tre pakkeforløb.

Du kan læse mere om diskusprolaps her.

Behandling af Skuldersmerter

Nogle af de typiske problemstillinger, når man taler om skuldersmerter, kan være holdnings- eller aktivitetsrelaterede overbelastningsskader, som kan forårsage betændelse i en sene (tendinit) eller i en slimsæk (bursit).

Andre problemstillinger kan være afklemningssyndrom (impingement), hvor en sene bliver trykket og irriteret, eller mere akut opstået skader, så som overrivning af en sene eller et ledbånd. Frossen skulder er også en velkendt og meget smertefuld skulderlidelse.
I rigtig mange tilfælde, kan kiropraktoren afhjælpe symptomerne ved at genskabe god bevægelighed i leddet og dæmpe spændinger i muskulaturen.

Læs mere om skuldersmerter her

Behandling af Ældre & Gigtpatienter

Alder er ingen hindring for at gå til kiropraktor. Mange ældre kan have gavn af behandlinger, der altid afstemmes den enkeltes fysiske tilstand. At opretholde god bevægelse i led og muskler er grundlæggende for god funktion, livskvalitet og et aktivt seniorliv.
En del af den ældre befolkning diagnosticeres med stenose. Det er et udtryk for en forsnævring, enten omkring rygmarven eller der hvor nerver udspringer mellem to ryghvirvler. Et typisk tegn på stenose, der udvikler sig langsommere end diskusprolaps, er gangbesvær, i form af trætte, tunge og styringsbesværede ben. Læs mere om pakkeløsning.

Kiropraktoren ser jævnligt flere forskellige former af gigt. Hyppigst slidgigt (artrose), leddegigt (reumatoid artrit), rygsøjlegigt (Morbus Bechterew) m.fl. I mange tilfælde kan kiropraktoren hjælpe med at lindre symptomerne.


Læs mere på gigtforeningen.dk

Covid-19 Opdateringer

VI HAR ÅBENT

Da vi ikke er en del af nedlukningen, som primær behandlerteam, kan du fortsat få tid ved din kiropraktor eller fysioterapeut.
OBS vedr. COVID-19: Alle i klinikken inkl. dig som patient bære mundbind. Har du eller en af dine nærmeste symptomer på COVID-19, må vi bede dig hurtigst muligt informere os herom. For at vi ikke bliver for mange i venteværelset, må vi bede dig komme max. 5 min. før aftalt tid.